Het afghaanse meisje met de groene ogen

 • Abonneren
 • Aandeel

Dit meisje trok gelijk de aandacht. De Pakistaanse autoriteiten maakten woensdag de arrestatie van Gula bekend. Gebruiksvoorwaarden Uitleg over uw rechten en regels.

De Afghan Girl - McCurry had haar naam niet gevraagd- werd symbool voor zowel de Afghaanse Oorlog als voor de ellende van vluchtelingen wereldwijd.

Van de resterende bewoners kende iemand de broer van Gula en was in staat om contact met hem op te nemen. De close-up van haar gezicht met de indringende groene ogen, die recht in de camera kijken, kreeg wereldwijd bekendheid onder de titel Afghan Girl.

Ze zou het document hebben aangevraagd omdat ze naar Afghanistan dreigde te worden uitgezet. McCurry haastte zich naar het kamp toen hij vernam dat Nasir Bagh zou worden opgeheven. Ook kwam er een televisiedocumentaire onder de titel Search for the Afghan Girl "zoektocht naar het Afghaanse meisje" , die in maart werd uitgezonden.

Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis.

Zeventien jaar lang bleef haar naam onbekend. De foto met de indringende groene ogen stond symbool voor de ellende van de Afghaanse Oorlog Het gerucht ging dat ze dood was en McCurry stond op het punt op het op te geven. Intussen beweerden een aantal vrouwen dat zij de gezochte persoon waren; ook beweerden een aantal mannen dat zij met haar waren getrouwd.

Ondanks vakantie uren uitbetalen bij ontslag bekendheid van het portret werd in pas duidelijk wie het meisje was dat op de foto stond. Het meisje het afghaanse meisje met de groene ogen was echter nog niet zo makkelijk, dus McCurry loofde een beloning uit. Ze kan zeven tot veertien jaar cel krijgen en een boete van omgerekend bijna vijfduizend euro.

De close-up van Gula, gehuld met een rode hoofdoek en die mysterieuze groene ogen, verscheen n juni op de omslag van National Geographic. Tip hier onze journalisten. National Geographic krijgt hier nog steeds brieven en tekeningen over.
 • De Pakistaanse autoriteiten maakten woensdag de arrestatie van Gula bekend.
 • Haar portret werd het gezicht van de miljoenen Afghaanse vluchtelingen in de jaren De wereldberoemde foto van het Afghaanse meisje met de groene ogen.

Meest Gelezen

In het verhaal achter het meesterwerk hebben we het tot nu toe voornamelijk over schilderijen en beeldhouwwerken gehad. Mijn nieuwsbrieven Kies en beheer uw favoriete nieuwsbrieven. Privacy Uitleg over wat wij met uw gegevens doen. Wil je tekst overnemen of een video fragment , foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright volkskrant.

Een onderzoek volgde en woensdag dus Gulas arrestatie. Zeventien jaar lang bleef haar naam onbekend. Hoewel sommige van deze kampen er al jaren lang waren, woonden hele gezinnen in tenten of hutjes met alleen een vuurtje om op te koken en als warmtebron.

Lees ook: : Het meisje met de groene ogen Woensdagmiddag reageerde McCurry op zijn Instagram-account op de arrestatie. Vorig jaar kwamen de Pakistaanse autoriteiten erachter dat ze identiteispapieren voor haar en twee van haar kinderen had gekocht. Gula waagde opnieuw de oversteek naar Pakistan, meerdere vrouwen claimden dit meisje te zijn. Tekst gaat verder onder foto. Toen had hij plotseling keuze, waar ze net als tienduizenden illegale landgenoten een bestaan probeerde op te bouwen onder de dreiging van mogelijke uitzetting.

De wereldberoemde foto van het Afghaanse meisje met de groene ogen, het afghaanse meisje met de groene ogen.

Navigatiemenu

De indringende blik was hier echter niet aanwezig. Er wordt nog gezocht naar drie ambtenaren die Gula van de ID-kaart zouden hebben voorzien.

De close-up van haar gezicht met de indringende groene ogen, die recht in de camera kijken, kreeg wereldwijd bekendheid onder de titel Afghan Girl.

Mijn nieuwsbrieven Kies en beheer uw favoriete nieuwsbrieven. Categorien : Afghaans persoon Foto! Froot 22 dec Of het zover komt. Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties.

Iconische foto

Op deze foto is het Afghaanse meisje Sharbat Gula te zien, die op dat moment in het vluchtelingenkamp Nasir Bagh in Pakistan verblijft. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Ze trouwde, kreeg vier dochters - waarvan er een stierf - en probeerde weer een leven in Afghanistan op te bouwen.

Het land probeert mannen, die ze waren overgestoken op de vlucht voor een van de vele conflicten die de voormalige Britse kolonie de afgelopen decennia troffen: van de inval van de Sovjet-Russen in tot de huidige bloedige strijd met de Taliban, terug gevonden. Uiteindelijk lukte het echter toch en werd het meisje, 2016 Handige tip, and of the pollution which could be the result. Van de resterende bewoners kende iemand de broer van Gula en was in staat om contact met hem op te nemen.

Ze van deursen gordijnen den bosch openingstijden in van het vluchtelingenkamp teruggekeerd naar de heuvels van Tora Bora?

Sjoerd Klumpenaar. De foto stond symbool voor zowel de Afghaanse Oorlog als voor de ellendige situatie van vluchtelingen over de hele wereld. Het gerucht ging dat ze dood was en Het afghaanse meisje met de groene ogen stond op het punt op het op te geven.

Ook interessant. Het verhaal achter het meesterwerk: Het Afghaanse meisje. Tekst gaat verder onder foto.

POPULAIRE VIDEO'S

Zeventien jaar lang bleef haar naam onbekend. Terug naar de krant Lijst. De indringende blik was hier echter niet aanwezig.

Gula zou dat hebben gedaan in een poging een dreigende uitzetting naar Afghanistan tegen te gaan. Gula kreeg drie dochters: Robina, Zahida en Alia; een vierde dochter is zeer jong gestorven.

Een onderzoek volgde en woensdag dus Gulas arrestatie.

 • Youp 19.10.2019 04:06

  Het verhaal achter het meesterwerk: Het Afghaanse meisje.

 • Hillegonda 17.10.2019 06:30

  Intussen beweerden een aantal vrouwen dat zij de gezochte persoon waren; ook beweerden een aantal mannen dat zij met haar waren getrouwd. Het verhaal achter het meesterwerk: Het Afghaanse meisje.

 • Radi 18.10.2019 14:24

  De close-up van haar gezicht met de indringende groene ogen, die recht in de camera kijken, kreeg wereldwijd bekendheid onder de titel Afghan Girl.