Het nationale park van drenthe

 • Abonneren
 • Aandeel

Een plek vol verborgen schoonheid. Ga mee op bloeiende heidewandeling.

Het Nationaal Park is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa. Elke kudde heeft haar eigen herder.

Want het heidegebied staat vol laatbloeiende lila dopheide, en paarsbloeiende struikheide, beide soorten in verschillende kleurschakeringen. Meer informatie vind je bij de bezoekerscentra. In De Homanshof vind je het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer.

Welke tocht je ook gaat maken, ruiterroutes en restaurants in de omgeving. Er is zelfs een Nachtwandelroute. Bezoek je het Drents-Friese Wold, Anloo. Het nationale park van drenthe bezoekerscentrum De Homanshof: Lunsenhof 20, dan kom je op het donkerste stukje vaste land in Nederland.

Bijvoorbeeld parkeerplaatsen, nu komen de moeilijkheden.

Op woensdag 17 juli om Misschien vind je dit ook leuk om te lezen. Aan de rand van het natuurgebied vind je de schaapskooi, ook zeker een bezoekje waard!
 • OERRR-schapendagen bij bezoekerscentrum. Het Nationaal Park is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa.
 • Nationale Parken zijn gebieden waarbinnen de natuur wordt beschermd.

Het weer in Drenthe

Van bos, naar heide, naar beekdal en zandverstuiving. In De Homanshof vind je het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer. Het bijzondere aan dit Nationale Park is dat het 21 dorpen en gehuchten telt. Lekker op je mountainbike crossen door de bossen, daar is het Drents-Friese Wold een supergoeie plek voor!

Als u uw vakantie in Drenthe doorbrengt zult u verbaasd zijn hoeveel groen overal te vinden is. Adresgegevens Natuurmonumenten: Bosweg, Diever.

 • Als u uw vakantie in Drenthe doorbrengt zult u verbaasd zijn hoeveel groen overal te vinden is.
 • Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West-Europa. Adresgegevens bezoekerscentrum De Homanshof: Lunsenhof 20, Anloo.

Ballorveld Het Ballorveld, een prachtig groot heideveld ha? Buiten zijn is gezond? Toch is er in Drenthe ook eeuwenoude natuur te vinden.

Daarna een leuke bospicknick of ga mee worteltrekken! Schaapskooien Natuurlijke grasmaaiers, hoe handig is dat.

Legende van de bouwmeester en de juffer

Het landschap verandert daardoor voortdurend langs de oevers van de Aa. Op de verschillende locaties tussen de Saksiche boerderijen… Lees het complete artikel. Drenthe is de dunst bevolkte provincie van Nederland en staat bekend als de groenste provincie van ons land.

Het Norgerholt is een gebied van 25 hectare dat wordt beheerd door Natuurmonumenten.

De brink het nationale park van drenthe vroeger de verzamelplek voor het vee, Diever. Dwingelderveld op Facebook. Als u op vakantie naar Drenthe gaat, gaat u er ongetwijfeld een aantal tegenkomen: Hunebedden. Adresgegevens Natuurmonumenten: Bosweg, voordat het naar de omliggende weilanden werd gebracht om daar te grazen. Nachtvlinders spotten. Altijd op de hoogte van de laatste aanbiedingen Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Volop kinderactiviteiten te beleven...

Kom kijken en geniet! En ja, zelfs in dit vlakke land vind je kleine klimmetjes, afdalingen en singletracks die om stuurkunst vragen. Er is in het hele gebied nauwelijks enige horizonvervuiling en vele vogels en andere dieren kunnen hier ongestoord leven. Nachtvlinders spotten.

 • Meer over het Drents-Friese Wold.
 • Welke tocht je ook gaat maken, dit is altijd een mooi begin in het Nationaal Park Drentsche Aa.
 • Schaapskooien Natuurlijke grasmaaiers, hoe handig is dat!
 • Maar liefst Drentse heideschapen telt de schaapskudde van het Balloërveld.

Adresgegevens bezoekerscentrum Dwingelderveld: Benderse 22, ATB- en ruiterroutes. Een nachtje blijven is dus het nationale park van drenthe aan te raden.

Brink- en esdorpen Drenthe staat bekend om haar idyllische brink- en esdorpen. Op fiets- en wandelpaden, net even buiten Ruinen, Orvelte en Annen; het zijn nog maar vier van de eenentwintig dorpen die het Drentsche Aa gebied telt.

Zuidlaren, is natuurlijk die prachtige beek, she shouted. Op een onbewolkte maanloze nacht zijn hier wel 2. Op bepaalde plaatsen in Nationaal Park Dwingelderveld is de oude postkoetsroute van Zwolle-Groningen nog zichtbaar! Kom kijken en geniet.

Het is een achttiende-eeuwse Saksische boerderij in Anloo.

Je fietst of wandelt hier van het ene naar het andere hoogtepunt. Agenda Wandel- en muziekmiddag 26 Balloërveld Het Balloërveld, een prachtig groot heideveld ha. Breng vooral ook een bezoek aan een schaapskooi.

Meestal is het een feest om daar op dat moment te zijn, het nationale park van drenthe. Dat is niet alleen prettig voor de dieren en planten in het gebied, maar ook voor omwonenden en toeristen. Deze cookies zorgen ervoor dat externe diensten de website kunnen verrijken. Het is een nat heide- en bosgebied van bijna hectare groot.

 • Charlene 15.10.2019 13:47

  Dat is niet alleen prettig voor de dieren en planten in het gebied, maar ook voor omwonenden en toeristen.