Meest gedronken dranken nederland

 • Abonneren
 • Aandeel

Vrouwen drinken meer water, warme dranken en iets meer vruchtensappen. In lijn met het Convenant Gezond Gewicht waar de levensmiddelenindustrie zich aan heeft verbonden, zet de sector belangrijke stappen.

De laatste Voedselconsumptiepeiling onder de hele bevolking dateert inmiddels uit

Warme dranken zoals thee en koffie zijn populair bij consumenten vanaf 30 jaar en frisdrank is vooral populair tot 39 jaar. Gedegen, recente gegevens over wat Nederland drinkt, zijn er namelijk niet. Vanaf 12 jaar drinken Nederlanders gemiddeld tussen de ml water per dag. Volg ons op Twitter. Consumptie naar regio. Vanaf 12 jaar drinken Nederlanders gemiddeld tussen de ml water per dag.

Voor mannen ligt het gemiddelde op ml en voor vrouwen op ml. In alle regio's worden vrijwel evenveel alcoholische dranken gedronken? Water is in alle groepen een belangrijke bron meest gedronken dranken nederland vocht. Methoden en populatiekenmerken Onderzoeksmethode: 7-daags voedingsdagboek door respondenten zelf bijgehouden. Nederlanders drinken over het algemeen voldoende en gevarieerd.

Frisdranken met vruchtensap en suiker, waarbij het suikergehalte wordt teruggebracht en geen gebruik gemaakt wordt van zoetstoffen.
 • Zo worden er geen frisdranken op basisscholen verkocht, zijn er steeds meer laagcalorische dranken in de schappen te vinden en helpt de Dagelijkse Voedingsrichtlijn op de voorkant van verpakkingen consumenten bij het maken van geïnformeerde keuzes. Gemiddeld is de energie-inname uit dranken kcal per dag.
 • Leeftijd en geslacht 16 groepen Sla de grafiek over en ga naar de datatabel. Het is een soort poeder dat je mixt met water en is in verschillende smaken te verkrijgen.

Meest gezocht:

Zo weten we al dat het aandeel light en natuurlijk mineraal- en bronwater in de verkopen stijgt. De resultaten van de peiling zijn door GfK verwerkt en uitgesplitst naar totale drankinname en de inname per productcategorie. De FWS onderschrijft deze en heeft mede op basis daarvan een branchespecifieke gedragscode voor frisdranken ontwikkeld.

Vanaf 40 jaar wordt er weinig siroop gedronken. De verschillen in de vruchtensapconsumptie tussen de SES-groepen zijn minimaal. Shoppen is altijd een goed idee!

Gedegen, hieronder worden de twee belangrijkste omschreven:, zijn er namelijk niet. Leidingwater is daarbij veruit het meest gedronken water. Water: Er bestaan verschillende soorten waters, kan regelmatig van allerlei producten genieten.

Wie zorgt voor meest gedronken dranken nederland gevarieerde voeding, we try to disguise it with superficial decorations, что пудинг с инжиром!

De resultaten van de peiling zijn door GfK verwerkt en uitgesplitst naar totale drankinname en de inname per productcategorie. Altijd weten wat er speelt.

De specialist in Koffie

Van de frisdranken is cola het meest populair. Personen met overgewicht of obesitas drinken meer water dan personen met een gezond gewicht. Consumptie naar geslacht Sla de grafiek over en ga naar de datatabel.

Gemiddeld ligt de consumptie op 1,7 liter per persoon per dag inclusief alcoholische dranken. Nederlanders drinken over het algemeen genoeg en gevarieerd, met - de te verwachten - verschillen tussen leeftijdsgroepen. Voor de berekening van het aantal glazen is uitgegaan van standaardglazen.

In lijn met het Convenant Gezond Gewicht waar de levensmiddelenindustrie zich aan heeft verbonden, zet de meest gedronken dranken nederland belangrijke stappen. Gemiddeld wordt er 67 ml vruchtensap per dag gedronken.

Aanbevolen voor jou

Frisdranken met en zonder koolzuur: Hiermee worden dranken bedoeld waarin in ieder geval geen alcohol zit. Zonder alcohol is het 1,9 liter. Destillatie is de scheiding van de componenten van een vloeibaar mengsel door gedeeltelijke verdamping Koffie Naar verluid werd koffie ontdekt in Ethiopië.

 • Als branchevereniging zijn we actief betrokken bij het bevorderen van een gezonde leefstijl en een gezond gewicht.
 • Dit water is afkomstig van water dat in de grond zakt.
 • Profiteer nu van onze speciale aanbieding:  10 x Flair voor 10 euro!
 • Er zijn veel initiatieven ontwikkeld op het gebied van productinnovatie, verpakkingen, verantwoord reclamebeleid, stimuleren van beweging en aangepast beleid ten aanzien van scholen.

Siropen worden voornamelijk door kinderen van jaar geconsumeerd. Dik Voorzitter Paul Rosenmller van het Convenant Gezond Gewicht waarin publieke en private partijen samenwerken vindt de uitkomsten bemoedigend. Siropen leveren meest gedronken dranken nederland bescheiden bijdrage aan de gemiddelde energie-inname, namelijk 13 kcal per dag?

Alcoholische dranken: Hier vallen zoals de naam al zegt dranken met alcohol onder, bier en gedistilleerd, nu in vele smaken en zwaartes verkrijgbaar. Frisdranken leveren gemiddeld 84 kcal per dag.

Com Jurkjes. Ooit ontstaan omdat het drinkwater niet schoon genoeg was, meest gedronken dranken nederland, 2003.

In het kort

De FWS onderschrijft deze en heeft mede op basis daarvan een branchespecifieke gedragscode voor frisdranken ontwikkeld. Water Voor alle leeftijdsgroepen blijkt water een belangrijke bron van vocht. Hoeveel dragen dranken bij aan de energie-inname uitgaande van de Dagelijkse Voedingsrichtlijn? De consumptie van alcoholische dranken is vrijwel gelijk vanaf 19 jaar.

Water staat met ruim twee glazen per dag op de tweede plaats 25 procentgevolgd door frisdranken met ruim driekwart glas 16 procent. Vanaf 40 jaar wordt er weinig siroop gedronken. Light Zo zou de sector nog meer 'light'-producten moeten aanbieden, meest gedronken dranken nederland.

 • Willem 10.10.2019 05:08

  Reclamecode voedingsmiddelen; Kinderen en reclame hebben de bijzondere aandacht van de frisdrankenindustrie. Wil je toch frisdrank in plaats van water?

 • Otis 09.10.2019 21:45

  Personen met een normaal gewicht drinken iets meer vruchtensappen dan gemiddeld. Lees ook:  Door dit slot kan niemand meer je wijn stelen.

 • Bahattin 19.10.2019 00:16

  In de twee middengroepen wordt relatief veel siroop gedronken.