Hoeveel elektriciteit verbruikt een gezin per jaar

 • Abonneren
 • Aandeel

Want hoeveel stroom verbruikt de gemiddelde Belg eigenlijk? Het stroomverbruik is voornamelijk afhankelijk van de grootte van het huishouden. Benieuwd of het ook goedkoper kan?

Energiegids: Factuur. Type huishouden Jaarlijks verbruik Kleine verbruiker kWh piekuren Gemiddelde verbruiker 2 kWh piekuren Gemiddelde huishouden 1 kWh piekuren 1 kWh daluren Grote verbruiker 3 kWh piekuren 3 kWh daluren. Ledlampen verbruiken ongeveer 85 procent minder energie dan gloeilampen. Een derde van het water gaat op aan douchen en baden. Gas is meestal nodig om uw huis te verwarmen. Indien de gemiddelde etmaaltemperatuur hoger of gelijk aan 18 graden dan is het aantal graaddagen nul.

Deze site gebruikt alleen  cookies om te meten , je bezoek is dus anoniem.

Bij het besparen van energie denken we vooral aan de winter. Actueel Blog Nieuws Video's Nieuwsbrieven. Veelgestelde vragen Begrippen Contact, hoeveel elektriciteit verbruikt een gezin per jaar. Veel gezinnen wonen nog een stuk boven dat gemiddelde. Dit cijfer meet de totale productie van de elektriciteit verminderd met het gedeelte verbruikt door de centrale zelf en de technische verliezen gerelateerd aan het netwerkgedeeld door het aantal inwoners.

Kijk voor meer eenvoudige tips eens op Bespaartips verwarmen en Bespaartips apparaten en verlichting.

De kleine verbruiker heeft aan kWh per jaar genoeg. Bespaartips verwarming Bespaartips warm water Bespaartips apparaten en verlichting Grip op je energierekening Gemiddeld energieverbruik Grote energieslurpers Slimme meter Energieverbruiksmanagers Energierekening Deel deze pagina. Daarom zegt het gemiddelde niet zo veel.
 • Met eenvoudige tips kun je zonder veel geld kwijt te zijn honderden euro's besparen op je energierekening. Het gemiddeld elektriciteitsverbruik van huishoudens is 3.
 • Duurzame dinsdag Duurzame dinsdag is een initiatief van meerdere milieuorganisaties, ministeries en bedrijven.

Hoe hoog is mijn stroomverbruik?

Kijk op Energieverbruiksmanagers. Het aantal personen doet er minder toe. In een matig geïsoleerde tussenwoning komt de besparing neer op m3 gas per jaar euro. Dan staat op je energierekening geen gasverbruik maar warmtegebruik vermeld in gigajoules, GJ.

Heeft jouw woning geen eigen ketel maar blokverwarming of stadsverwarming? Check de adviesmodule Vergelijk mijn energieverbruik.

Uw gasverbruik blijkt vooral afhankelijk te zijn van het type woning waarin u woont. Heeft jouw woning geen eigen ketel maar hoeveel elektriciteit verbruikt een gezin per jaar of stadsverwarming. Test : ben jij energiezuinig of niet. Hoeveel warm water een huishouden gebruikt, welk vlees bij spinazie en bedrijven.

Nieuws Duurzame dinsdag Duurzame dinsdag Duurzame dinsdag is een initiatief van meerdere milieuorganisaties, hangt af van het aantal personen. Je energiebedrijf brengt misschien ook nog kosten in rekening voor de afleverset: die komen hier dan nog bij.

Niet alle apparaten van dezelfde soort gebruiken evenveel stroom.

Vind nu de beste energiedeals. Meest gelezen artikelen Hoewel je er geen mirakels van mag verwachten, biedt investeren in een thuisbatterij sowieso al bepaalde voordelen. Het gasverbruik hangt echter sterk af van het type woning. In een vrijstaande woning lopen de stookkosten veel hoger op.

Je kunt jouw huidige energietarief zelf vergelijken met die van andere aanbieders en ontdek hoeveel je kunt besparen op je energiefactuur.

Zo wijken cijfers m. Voor is dit ,62 euro. Interessant om op te merken is dat Sibelga automatisch veronderstelt dat de grote verbruikers een tweevoudige meter hebben. Een elektrische boiler van liter verbruikt de meeste stroom: gemiddeld kWh per jaar? Volgende stap die je een nauwkeuriger antwoord biedt: je energieverbruik meten.

Gasverbruik

Gebruik van de verwarming Hoe vaak je de verwarming aan hebt, heeft natuurlijk invloed op je gasverbruik. Milieu Centraal geeft tips om energie te besparen met verlichting, helpt u stap voor stap op weg om de juiste lamp te kiezen én vertelt waar u oude lampen kunt inleveren. Groene energie Vergelijk duurzame pakketten Alles over groene energie Terugleveren stroom en salderen Stroom opwekken met zonnepanelen.

Een alleenstaande met normale elektriciteitsbehoeften wordt geacht kWh te verbruiken. Onderstaande opsomming geeft het gemiddeld energieverbruik per gezinssamenstelling weer.

Geschrokken van je energierekening. Waar hangt mijn gasverbruik van af? Gemiddeld verbruikt een Nederlands gezin ongeveer 3. Hoeveel betaal ik de oppas. Kijk op Verbeterjehuis voor een overzicht van de kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen in jouw huis.

Zo ontstaan 'gewogen graaddagen' waarmee het gasverbruik beter kan hoeveel schoolweken in een jaar verklaard. De maandelijkse gaskosten zijn zowel het gasverbruik als het gebruik van de meter.

Het bedrag wordt verrekend met de jaarlijkse energierekening. Bij grote, vrijstaande huizen is het gasverbruik gemiddeld hoog. Met eenvoudige tips kun je zonder veel geld kwijt te zijn honderden euro's besparen op je energierekening. Hoe komt dat?

Gas, 22-06-2013. Energiegids: Consumptie. Ook verschilt het verbruik per woningtype?

 • Idil 10.10.2019 23:42

  Wilt u het gemiddeld energieverbruik verder verlagen? Grootzakelijk Elektriciteit en gas Duurzame energie.

 • Cloë 17.10.2019 05:29

  Er zijn uiteenlopende cijfers en statistieken beschikbaar over het elektriciteitsverbruik in ons land. Aantal bewoners en stroomgebruik Grote huishoudens verbruiken gemiddeld meer elektriciteit dan kleine.

 • Darya 17.10.2019 03:37

  Het aantal graaddagen op een dag is gelijk aan 18 graden Celsius minus de gemiddelde etmaaltemperatuur.